Hide Content
Information
RPG Item: Fantasy! Old School Gaming
RPG Item Version
Nickname
Swedish PDF Version 2.0
Version Publisher
Alternate Nickname
Year Published
2014
Format
Electronic (PDF, DOC, eBook, HTML, etc.)
Product Code
 
ISBN-10
 
ISBN-13
 
Pages
100 pages
Dimensions
6.63 x 10.24 inches
Weight
 
Languages
Swedish
 Corrections
 Clone
 Customize View
xml RSS Feed 
Facebook Twitter Delicious Google
ObjectID: 252985
Hide Content
Description Edit | History

From publisher blurb:

Sätt på dig rustning och hjälm, dra svärdet, tänd din fackla och bege dig in bland de olycksbådande, mörka ruinerna! I Fantasy! - Old School Gaming reser du tillbaka till rollspelens barndom, när allt var enklare, farligare och roligare. Här finns alla regler du behöver, flera monster, en exempelkampanj och ett äventyr att börja med.

Så här skriver konstruktören Tomas Arfert (som tidigare har gjort "Saga") själv om spelet:
Fantasy! - Old School Gaming är ett rollspel som vill återuppväcka den där känslan av upptäckarlusta, kreativitet och enkelhet som fanns i rollspelens barndom. Det har tyngdpunkten lagd på sword and sorcery men allt är tillåtet, bara fantasin sätter gränser för vad spelet ska handla om. Både jordnära världar eller mer galna, med flygande öar, luftskepp och demonkungar i urgamla konflikter med ödlemän och människor. Allt går. Det är lätta regler, lätt att göra rollpersoner och lätt att improvisera.

Amerikanska old school-rollspel är nästan alltid kloner av gamla D&D. Men Fantasy! har istället ett eget system som bygger enbart på sexsidiga tärningar. Det man siktar på är att ge en spelupplevelse som liknar den man hade som spelare runt 1980, fast med ett modernt system. Och känslan är både tidig Dungeons & Dragons och tidig Drakar & Demoner. Det är svensk old school med andra ord. Även spel som Tunnels & Trolls och till och med Burning Wheel har inspirerat. Filosofin har varit "old school är inte ett specifikt system utan ett sätt att spela".
Boken är ungefär lika stor som en serietidning och är hundra sidor med mjukpärm. Framsidan är en hyllning till 70-talsikonen Frank Frazetta (av svenska illustratören Per Folmer). Den innehåller, utöver obligatoriska delar som regler för rollpersonsskapande, strid och magi, ett rejält introäventyr och en exempelkampanj för de som behöver lite starthjälp.

Äventyret är en old school-dungeon av klassiskt format med flera nivåer. Kampanjen, som heter Fjärran dalar, är en startpunkt att bygga vidare från och lätt att införliva i de flesta spelvärldar, i alla fall så länge det handlar om fantasy.

Det finns även saker som flera monster, utrustningslistor, exempel-rollpersoner och ett intro till old school-spelande. Med andra ord, ett väldigt komplett spel trots det kompakta formatet!

Version 2.0.